La Ruta d’Exposicions substitueix enguany la tradicional Mostra de Pessebres

Durant aquestes festes de Nadal, l’Institut de Cultura d’Olot ha organitzat una ruta d’exposicions, que ha substituït a la Mostra de Pessebres. Enguany consta de vuit exposicions, de temàtiques diverses però relacionades amb el Nadal o artístiques.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura: Ens semblava que el que havíem de fer és convidar a les persones que visitessin Olot aquests dies, a passejar pels carrers i a desplaçar-se d’una seu a una altre, d’una exposició a una altra independentment si la temàtica és pessebrística o no.

Al pati del Carme hi haurà situada la creació artística de l’Escola d’Art d’Olot anomenada ‘Gènesis’. A Can Trincheria hi podrem trobar una reinterpretació dels personatges del pessebre, de la mà de la castellfollitenca Isabel Banal, a més del popular pessebre del segle XVIII. Al Museu dels Sants, una exposició de l’artista pessebrista Ramon Amadeu i a l’Arxiu Comarcal, una exposició de fotografia  de Valentí Fargnoli, considerat un dels millors fotògrafs de la primera meitat del segle XX.

A l’Hospici, a la Sala Oberta 2, una exposició de dioarames i figures de l’escola de pessebrisme, amb pessebres de caire tradicional i d’altres més innovadors. Al Pati, hi ha situat el pessebre de la ciutat. L’artífex és l’artista David López, que un any mes ha participat en la creació del monumental pessebre. Aquest any volgut que els visitants viatgin en el temps i revisquin l’ambient de pagès.

David López, artista: Intentar reproduir el que és una era d’una casa de pagès. On hi ha elements típics del que podríem trobar en una era, com serien els pallers una màquina d’engrunar o diferents elements que hi trobareu aquí a l’Hospici.

Les exposicions es podran veure pel centre de la ciutat del 5 de desembre al 6 de gener.

 

x