‘Slim Safont’ pinta un dels primers murals que es realitzaran pels carrers de Les Planes d’Hostoles

Les Planes d’Hostoles ha iniciat aquest mes de desembre un projecte d’art urbà, subvencionat amb fons europeus i que pretén convidar als planencs i planenques i als visitants d’aquest municipi garrotxí a reflexionar al voltant de tres murals pintats per tres artistes: Elisa Capdevila, Nil Safont i Jofre Oliveras.

 Laia Juez, dinamitzadora cultural Aj. Les Planes d’Hostoles: Perquè va sorgir la reflexió de fer un art urbà que tingués coherència amb l’entorn, no grafiters sinó que són muralistes, que pinten amb pinzell. Tots 3 són artistes reconeguts internacionalment al voltant del món del mural i són 3 artistes molt joves. I el que és important per nosaltres és acostar al poble el llenguatge artístic.

És precisament Nil Safont l’encarregat de pintar el primer dels murals durant aquesta setmana. Conegut artísticament com a Slim Safont, diverses ciutats i països arreu del món ja saben el què és tenir alguna paret i façana amb creacions seves, com són Barcelona, Amsterdam, Paris, però també als Estats Units, Rússia i Itàlia, entre d’altres. El seu objectiu és crear un diàleg entre el mural i totes aquelles persones que s’aturin a mirar-lo.

Slim Safont, muralista: Estic pintant una fotografia que vaig fer a Moscou quan vaig ser-hi a l’estiu, perquè jo treballo amb fotografies que faig en els meus viatges, que en faig bastant, i m’interessa molt la foto documental, que em serveix per reportatge les diferents societat que vaig coneixent i conec. I vaig pensa que aquesta foto encaix ena quest entorn rural. És una escena amb un pare i el seu fill mirant un telèfon mòbil i m’interessava molt els colors i com encaixen amb el mur.

Durant les properes setmanes prendran el relleu els altres dos artistes, i tot i que la gràcia és mantenir la sorpresa d’on s’ubicaran als altres dos murals, ja hem pogut saber que, almenys, un dels dos estarà prop de la carretera principal.

x