Bassols Energia inicia les obres de construcció d’una nova subestació elèctrica

Una nova subestació elèctrica veurà la llum a finals de l’any vinent gràcies a Bassols Energia. Es tracta d’una instal·lació ubicada a Sant Jaume de Llierca que permetrà alliberar potència de les estacions d’Olot i Serinyà.


L’empresa garrotxina Bassols Energia ha iniciat la construcció d’una nova subestació elèctrica a Sant Jaume de Llierca, concretament a tocar de l’A-26 en direcció Montagut. El projecte suposarà un augment de la capacitat de subministrament permetent alliberar potència de les estacions d’Olot i Serinyà, rebent un total de 132 kV de la seva energia.

Jordi Rodà, director tècnic de Bassols Energia: És cobrir tota la demanda energètica que hi ha actualment al polígon i amb les previsions de creixement que puguin venir, ja no només del polígon, sinó de tot l’eix troncal que ens està unint les subestacions d’Olot i Serinyà amb tota la possible electrificació de l’economia, vehicle elèctric, etc.

La nova subestació transformarà l’energia mitjançant dos transformadors de 132/25kV i 40/50 MVA, distribuint a la xarxa de mitja tensió de 25kV que se soterrarà per minimitzar l’impacte ambiental i respectar l’entorn.

Josep Pujadas, cap d’explotació Bassols Energia: Treurem les línies de 25 kV, llavors també ens han exigit que al voltant de la subestació hi muntem unes motes per evitar l’impacte visual. A banda de l’impacte ambiental, tot el tema d’avifauna, que és una zona d’especial protecció, també en prenem totes les mesures.

Es preveu que l’estructura entri en funcionament a finals del proper any 2020, un projecte en el qual s’han invertit prop de 6 milions d’euros i que suposa un avenç important per a l’empresa.

Jordi Rodà, director tècnic de Bassols Energia: És un projecte molt ambiciós per a la nostra companyia, però a nivell comarcal pensem que és molt beneficiós i necessari per afrontar el futur i la transició energètica que ja ens està venint.