Dinàmig insereix més persones que al 2018 però es marca el repte d’aconseguir més ocupació al sector industrial

Abans d’acabar l’any l’Àrea d’Ocupació de Dinàmig ha presentat algunes de les xifres d’ocupació d’aquest 2019; un bon any en comparació amb els precedents, després d’aconseguir inserir a 380 persones, quaranta-dues més que en tot el 2018. Destaca la inserció de les dones i de la gent major de 50 anys: de la xifra total, dues-centes vint són treballadores, mentre que gairebé un 14% dels ocupats són persones que encara el tram final de la seva vida laboral.

Mariona Mañà, tècnica ocupació Les Mates: “Són persones que moltes vegades no s’havien plantejat incorporar-se al mercat laboral, així com persones grans, que a vegades fins i tot ja havien tirat la tovallola en la seva recerca.”

El sector que més mà d’obra reclama a Les Mates és el de serveis; un 85% dels ocupats van destinats a aquest àmbit; en canvi, les menors insercions a les indústries detecta un dels reptes a millorar per l’àrea, ja que les empreses del segon sector busquen cobrir les seves vacants a través d’agències de treball temporal.

Mariona Mañà, tècnica ocupació Les Mates: “Funcionen amb peons que necessiten cobrir de forma immediata, i per tant potser fan servir més empreses de treball temporal.”

Estanis Vayreda, regidor Promoció de la ciutat Aj. Olot: “Hem d’intentar donar-nos més a conèixer a indústries de fora de la ciutat. A la comarca hi ha moltes empreses del sector que treballen des dels municipis, i que no ens fan servir.”

De cares al 2020, l’àrea d’ocupació vol repetir les trobades amb responsables de recursos humans de les diferents empreses per detectar les seves necessitats i millorar la selecció de personal. També han anunciat nous ‘speed datings’ amb un format multisectorial, sense acotar-se a un sector determinat.

Deixa un comentari