Argelaguer acull la primera BTT d’orientació mai feta a la comarca

Argelaguer acollirà aquest dissabte la primera cursa de btt d’orientació mai feta a la comarca, organitzada per Gastant Keks, una prova que forma part del calendari de curses catalanes d’aquesta modalitat.

Xecu Vila, Gastant Keks: Argelaguer i zones de l’entorn com Beuda, Besalú, són zones ideals per fer aquest tipus de curses, i a més és la primera vegada que fem una cursa d’orientació amb btt a la garrotxa i estem molt il·lusionats perquè fins ara participàvem en curses que feien altres clubs, però no l’organitzàvem cap.

A partir de dos quarts de deu del matí, tothom qui ho vulgui es podrà inscriure al pavelló d’Argelaguer i a partir de les 10 i fins les 12 s’aniran donant les diferents sortides. També es durà a terme una formació per aquells qui s’estrenin.

 Alba Trabal, Gastant Keks: L’orientació com que molt participants tenen el mateix mapa, s’escalonen les sortides, de manera que no tothom surt a la mateixa hora, sinó que cadascun dels participants té una hora assignada, i a partir de les 10 i fins les 12 van sortint.

En total seran 5 les curses que es faran, pensades per a tots els nivells, tant populars, per nens com per professionals, que hauran d’anar recullin fites per circuits d’entre 8 i 31 quilòmetres.

 Alba Trabal, Gastant Keks: Circuits n’hi haurà 5, les categories oficials estan distribuïdes per federació , i llavors de populars n’hi ha una per nens i una per adults.

Les curses d’orientació btt només es diferencien amb les que es fan caminant o corrent amb el fet que en les btt-o és obligatori seguir el camí.