El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el pressupost del 2020 per 35,5 milions amb l’abstenció de l’oposició

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat un pressupost per al 2020 de 35,5 milions d’euros, 45,9 milions de consolidat, amb les aportacions als consorcis. Inclou el fons acumulat per construir la planta de triatge. El capítol d’inversions es completa amb un milió per al tercer vas de l’abocador de Beuda i un milió 200.000 per al projecte i obra de bombament de Castellfollit de la Roca.


Es reserva finançament per adquirir una deixalleria mòbil i una pala carregadora per a la planta de compostatge, 35.000 euros per a una campanya de sensibilització de reciclatge i una aportació de 58.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua. Una despesa important serà la que correspon al capítol de personal. A la puja de les remuneracions del 3,3% per decret, se suma el reforç de personal temporal que es preveu en algunes àrees.

Montse Torras, consellera comarcal d’Hisenda: Pensem que és un pressupsot realista i equilibrat amb la voluntat de continuar prestant els serveis que li són encomanats al Consell per part dels ciutadans de la comarca i també dels ajuntaments.

Esquerra i el PSC s’han abstingut.

Miquel Reverter, portaveu d’ERC al Consell Comarcal: Pensem que no són uns mals pressupostos. Tit i així, volem fer una sèrie de consideracions.

Els republicans troben insuficient el reforç de personal, avisa que es va tard amb la millora del tractament dels residus i proposa que les empreses explotadores dels repetidors a la comarca es facin càrrec de part del manteniment. Al partit dels socialistes li agrada la despesa en personal, li sobren les ajudes a les entitats i en troba a faltar per al manteniment dels camins.

Josep Guix, portaveu del PSC al Consell Comarcal: Entenem que hi ha hagut una voluntat positiva, que hi ha hagut unes propostes que semble que es van desenvolupant, que van tirant endavant.

La CUP demana més aportació per a polítiques socials i més lideratge per aplicar mesures innovadores, sense dependre de l’Ajuntament d’Olot, en qüestions com per exemple l’habitatge. Tot i així, s’hi ha abstingut en aquesta ocasió, per les formes de l’equip de govern de Junts per Catalunya.

Lluís Riera, portaveu de la CUP al Consell Comarcal: Per a la CUP les formes són molt i molt importants. En aquest cas nosaltres ens abstindrem; donem un vot de confiança. Entenem que hi ha hagut un canvi, si més no, hi ha hagut un canvi d’actitud, de llenguatge.

Tots els grups han demanat més aportació a la neteja les lleres del riu. El president diu que es treballa per aconseguir que l’ACA hi aporti el doble.

x