Incorporen més professionals per millorar el servei d’Urgències de l’Hospital

Fa pocs mesos el director gerent de l’Hospital d’Olot Josep Maria Padrosa havia anunciat la incorporació de cinc professionals sudamericans per millorar el servei d’Urgències: dos d’aquests ja estan treballant, i tres més arribaran la propera setmana. Però la xifra de metges augmentarà: l’equipament ha iniciat els tràmits per contractar dues persones més, procedents del mateix continent.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Destensionarà la plantilla actual, que ha hagut de fer un sobreesforç per no deixar de donar servei.”

Les incorporacions arriben en un moment en què es preveu l’increment de les atencions a Urgències davant l’arribada de la grip. Per aquest motiu, els serveis sanitaris milloraran la informació a la sala d’espera d’urgències i la coordinació amb l’atenció primària dels ambulatoris per reduir el temps d’espera. Precisament, aquesta millor informació ha de permetre derivar atencions cap a altres centres, depenent de la seva gravetat.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Sis de cada deu pacients podrien haver estat atesos en altres sistemes de Salut.”

El Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot ha incrementat en cinc anys gairebé un 11% les atencions a Urgències.