El col·lectiu garrotxí de Cuina Volcànica omple la Plaça Mercat de solidaritat

La Plaça Mercat d’Olot es va omplir dissabte de solidaritat. Els restaurants del col·lectiu Cuina Volcànica van iniciar el desembre una campanya en benefici de la Marató de TV3 a partir de totes les vendes realitzades en els seus locals de la cervesa artesana La Volcànica, un dels seus productes estrella. L’associació va finalitzar l’acció dissabte a la Plaça Mercat i va oferir mig miler de tastos a totes aquelles persones que van anar a comprar a la plaça.

Gerard Gifre, president Associació Hostalatge Garrotxa: “Avui venim a fer un acte més popular amb el qual venim a fer també la presentació, a cedir tots els tastos i tot el que recaptem anirà a parar a la Marató de TV3. Una campanya global tant aquí a la Plaça Mercat amb la venda de tastos com la venda de la cervesa volcànica en els establiments”.

Els tastos de cuina volcànica van estar compostos bàsicament a partir de productes del territori.

Gerard Gifre, president Associació Hostalatge Garrotxa: “Trobem tots els productes que formen part del col·lectiu, des d’una focaccia feta amb fajol, amb el formatge serrat d’ovella d’aquí de la comarca, tenim les patates d’Olot, tenim una brandada de bacallà amb diferents bolets de temporada, portem diferents tastos des d’un cremós de fesols de Santa Pau amb un micuit d’ànec. Anem combinant aquests productes amb les diferents elaboracions, tant calentes com fredes, perquè la gent pugui provar, tastar o s’ho pugui emportar a casa”.

El col·lectiu el forma el Restaurant La Moxina, La Quinta Justa, Sant Miquel, Hostal dels Hossos, Can Xel, Ca la Matilde, La Deu i l’Hostalet. Als diners recaptats, se sumaran, als aplegats pels restaurants amb la venda de cerveses, i seran donats íntegrament a la Marató de TV3.