Els Marrinxos fan ballar la cercavila i recapten gairebé 1500 € per a la Marató de TV3

El Firal petit va ser el punt de partida d’un ball solidari. La Penya Carnavelesca Els Marrinxos va fer ballar la cercavila amb la col·laboració de diverses entitats i associacions de La Garrotxa i, per tant, amb algunes peces de la faràndula olotina pel centre de la ciutat.

Dani Dorca, Els Marrinxos: “A Olot hi ha una gran tradició de faràndula. Les faràndules, els gegants, els cabeçuts són personatges de carrer. La Marató de TV3, que intenta recollir fons aquest any per les malalties minoritàries, creiem que és molt important poder-la posar a peu de carrer i acostar-ho a la gent, perquè així pugui participar”.

La cercavila es va moure fins a la Plaça Major i, una vegada arribada en aquest punt, va retornar fins a la línia de sortida. Centenars de persones, grans i petits, van acompanyar les peces de la faràndula en tot el seu recorregut.

Dani Dorca, Els Marrinxos: “El fet que una cosa tan tradicional, tan de vegades en algunes peces, senyorial, com són les peces de la faràndula, pugui sortir al carrer i col·laborar en aquesta causa ho valorem molt positivament, tant per la voluntat de qui custodia aquestes peces com els portadors que les porten, que també fan un gran esforç d’estar avui aquí amb nosaltres”.

Durant tota l’activitat es van poder fer donatius per a la Marató de TV3. La cercavila va recollir enguany 1466 €, una xifra considerable.