Futbol i solidaritat en un diumenge diferent a l’estadi municipal, en motiu de La Marató de TV3

 

La jornada de la Marató a l’estadi municipal ha començat amb activitats esportives solidàries diverses, a càrrec dels estudiants del cicle formatiu d’esports de l’Escola Pia.

Aina Solà, jugadora UEO i estudiant cicle formatiu d’esports Escola Pia: Hi ha diferents postes, aquesta és ‘futvòeli’, per exemple.

Mica en mica les grades s’anaven omplint, de curiosos que venien a contribuir amb la causa, les malalties minoritàries, però també a veure famosos.

Rosa Penco i Èric Allende, assistents: Els nens volien veure qui venia, perquè els hi encanta el futbol també. També és per els nens que estan malalts.

Ells han set 3 de les 2.300 persones que aquest diumenge han omplert l’estadi. El tret de sortida l’ha donat el Foraster, Quim Masferrer, qui ha fet el servei d’honor… ha jugat una estona… i ha fet el recompte: les 12 del migdia i mig milió d’euros aconseguits.

Al camp, molts famosos, i algun amb força nivell.

 Sonia Gelmà, periodista TV3: M’ha agradat molt gespa, crec que ens han fet millor del que om. Hem fet de laterals, i crec que hem emulat bastant a Sergi Roberto i Jordi Alba.

 Jordi Grau, periodista TV3: Ja de per sí s’ha de col·laborar, però si a sobre col·laborar és jugar a futbol, ja és perfecte, és rodó.

 Miki Núñez, cantant: Jo jugava a futbol i no se’m donava malament, però clar, fa molts anys, i aquí hi ha gent molt bona… Però ens ho hem passat molt bé que és el que importa.

 Josep Maria Minguella, entrenador Marató i ex entrenador: Hi ha de tot, hi ha vegades que es veuen moviments tècnics d’alguns i d’algunes que són agradablement sorprenents.

I gols, molts gols, tot i que el resultat avui, i sempre amb aquest partit, era el de menys. Fins i tot el fill d’alguna de les cares habitual a TV3 s’han atrevit a jugar uns minuts.

INSERT: Ricard Torquemada, periodista TV3: Ens ho hem passat molt bé, mai ens havien aplaudit tant com avui, sobretot contents per La Marató, és un dia que hem d’empènyer tots, és un dia molt especial a l’any, com el dia de Reis, però abans de Reis. Ell m’ha demanat jugar i jo li he dit: juguen els grans… i jo mentre jugava de cop l’he vist.

Jan Torquemada, fill Ricard Torquemada: m’ho ha dit l’àrbitra i l’entrenador.

Sònia Gelmà, periodista TV3: Molt maco, és evident que és un dia que a la gent li agrada col·laborar, i l’ambient és molt maco. Jo de fet, mai havia jugat amb tanta gent mirant-me.

 Miki Núñez, cantant: A mi el que m’agrada és que comptin amb mi per coses com La Marató.

Josep Maria Minguella, entrenador Marató i ex entrenador: El que importa és col·laborar amb La Marató i agrair a tots aquests nois i noies que hagin tingut l’amabilitat i dedicació de venir fins aquí.

I entre tants famosos, representació olotina, amb el Tenista Tommy Robredo, o Abel Solé, que segurament mai hauria dit poder disputar aquest partit a l’estadi municipal.

 Abel Solé, ex jugador UE Olot: Doncs, no, la veritat és que no m’ho esperava. Quan vaig rebre la trucada vaig acceptar de seguida, i més per una bona causa com és La Marató. I poder tornar a jugar a l’estadi, on tants partits he pogut disposar, i contribuir amb aquesta causa, molt orgullós de fer-ho al nostre camp.

 Anna Quintana, ex patinadora: Aquest any va de les malalties minoritàries, nosaltres, les patinadores, formem part d’un col·lectiu esportiu minoritari, i això em fa pensar que tant l’esport com les malalties, com les societats si ens unim som capaços de fer grans coses.

Un partit de la Marató que es recuperava després d’uns anys sense fer-se.

Jordi Grau, periodista: era una llàstima,que s’havia perdut, perquè sempre s’havia fet. Quan va morir el senyor Llaurador, qui l’organitzava, ningú li va prendre el relleu, però per sort el meu company, en Xavi Torras, i la feina que ha fet ha tornat. I ho ha fet aquí a Olot, després de molta feina, i ha estat un èxit absolut.

Final de partit, jugadors cansats i a fer-se fotos i firmar autògrafs als aficionats.

x