La Vall d’en Bas acull la primera Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG, única al país

Per primera vegada, Catalunya disposarà d’un espai universitari dedicat exclusivament a les noves formes d’educar: és la Càtedra de Renovació Pedagògica de la Universitat de Girona, que neix amb la intenció d’investigar i difondre els models educatius innovadors que apareixen en la societat.

Jordi Feu, director Càtedra de Renovació Pedagògica: “L’objectiu de la qual és treballar a través d’estudis la renovació pedagògica i l’educació alternativa amb la seva amplitud, i per altra banda contribuir a la formació de professionals de l’ensenyament, però estenent-ho a tècnics d’ajuntaments o famílies, fins i tot.”

La Garrotxa serà un dels centres neuràlgics on es treballarà aquesta Càtedra: la Vall d’en Bas acollirà alguns dels seminaris previstos, conjuntament amb Girona.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Jo no sé si la gent és prou conscient, però serà la única que tindrà tot el país. Estem molt agraïts que aquesta tasca es faci des d’un lloc rural.”

A l’acte de presentació, que va comptar amb representants de la universitat i la mateixa Generalitat, es va afirmar que el govern treballa en sintonia amb la línia educativa de la càtedra; així mateix, es preveu la creació d’una Escola de Famílies Mestres de la Vall per organitzar un cicle de xerrades anuals per difondre els resultats de la càtedra.

x