La Vall d’en Bas acull la primera Càtedra de Renovació Pedagògica de la UdG, única al país

Per primera vegada, Catalunya disposarà d’un espai universitari dedicat exclusivament a les noves formes d’educar: és la Càtedra de Renovació Pedagògica de la Universitat de Girona, que neix amb la intenció d’investigar i difondre els models educatius innovadors que apareixen en la societat.

Jordi Feu, director Càtedra de Renovació Pedagògica: “L’objectiu de la qual és treballar a través d’estudis la renovació pedagògica i l’educació alternativa amb la seva amplitud, i per altra banda contribuir a la formació de professionals de l’ensenyament, però estenent-ho a tècnics d’ajuntaments o famílies, fins i tot.”

La Garrotxa serà un dels centres neuràlgics on es treballarà aquesta Càtedra: la Vall d’en Bas acollirà alguns dels seminaris previstos, conjuntament amb Girona.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: “Jo no sé si la gent és prou conscient, però serà la única que tindrà tot el país. Estem molt agraïts que aquesta tasca es faci des d’un lloc rural.”

A l’acte de presentació, que va comptar amb representants de la universitat i la mateixa Generalitat, es va afirmar que el govern treballa en sintonia amb la línia educativa de la càtedra; així mateix, es preveu la creació d’una Escola de Famílies Mestres de la Vall per organitzar un cicle de xerrades anuals per difondre els resultats de la càtedra.

Deixa un comentari