Milers de persones gaudeixen de la jornada de La Marató des d’Olot amb la participació de nombroses entitats

9.404.256 euros és la recaptació provisional de La Marató més itinerant de la història. Juntament amb Tàrrega, Reus i el casino de l’Aliança de Barcelona, la capital garrotxina ha bullit amb motiu de l’esdeveniment solidari, dedicat a recaptar fons per les malalties minoritàries. Olot ha estat la ciutat esportiva de la Marató aquest diumenge amb el recuperat “Partit dels famosos”, que ha atret més de 2.300 persones a l’estadi Municipal d’Olot, per veure els artistes, periodistes i youtubers de curt, a més de Quim Masferrer, que va saltar a la gespa a l’inici del matx.

Miki Núñez, cantant: A mi el que m’agrada és que comptin amb mi per coses com aquestes, que és l’esdeveniment de l’any a Catalunya. Jo havia vingut a la Torre Malagrida de colònies amb el Xanascat i m’agrada molt Olot, m’he sentit com a casa.


A la tarda, el programa conduït per Jordi Basté i Marta Puig va seguir al Pavelló Municipal d’Esports d’Olot amb tota mena d’activitats. La colla castellera Els Xerrics va aixecar un pilar de germanor i qui també va voler-s’hi sumar va ser el Club Patinatge Artístic Olot, tornant a la pista el disc “No em tallis les ales”.

Ricard Planiol, Entrenador CPA Olot: Estem encantats que ens hàgiu convidat a poder participar i poder donar-li un sentit més positiu a la coreografia. Hem volgut que al final aquestes “ales” volessin tan amunt com puguin.

 Enguany, La Xarxa de Televisions Locals i Olot Televisió han sumat esforços amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per a fer possible La Marató al territori.

Albert Brosa, director Olot Televisió: La relació entre TV3 i les televisions locals fa temps que dura. La contribució que ha fet la XAL aquest any ha estat extraordinària. Gràcies a La Marató i la CCMA, penso que això hauria de ser la norma, i crec que ens obre la porta a fer moltes coses més perquè junts les sabem fer molt bé.

Durant aquest mes de desembre s’han organitzat més de cinquanta activitats solidàries arreu de la comarca. Moltes d’elles s’han celebrat aquest cap de setmana, com la cercavila de la faràndula que van promoure els Marrinxos.

Dani Dorca, Penya Marrinxos: Nosaltres com que tenim una estreta relació amb la faràndula hem pensat que podríem sortir i vam fer-ho extensiu a altres peces, hi ha hagut una gran acollida.

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i els restaurants de Cuina Volcànica s’han sumat a la iniciativa donant els beneficis de la venda de la cervesa La Volcànica, i també amb una parada de tastets aquest dissabte, davant la Plaça Mercat.

Gerard Xifra, President Associació Hostalatge Garrotxa: Una focaccia feta amb fajol, patates d’Olot, brandada de bacallà amb diferents bolets, diferents tastos, un cremós de fesols de Santa Pau…

Una unió d’esforços a favor de les malalties minoritàries que s’ha viscut arreu del país, i d’una forma molt especial a la capital de la Garrotxa.

Deixa un comentari