L’Ajuntament d’Olot aposta per les fundacions per edificar nous pisos de lloguer social al Nucli Antic

L’enderroc dels tres edificis del carrer Lliberada Ferrarons d’Olot ja ha començat. Dues de les finques ja són propietat de l’Ajuntament després de mesos de negociacions. El tercer propietari també ha consentit a pagar les despeses de l’enderroc en el seu edifici. Amb el solar que en quedi, l’equip de govern d’Olot posarà en pràctica la seva voluntat de posar en joc sòl públic per a nous edificis sense que això hagi de suposar inversió pública. El govern municipal ha optat per confiar l’edificació de nous pisos per al lloguer social a preus assequibles a una fundació sense ànim de lucre, que inverteix, edifica, amortitza i posteriorment deixa la propietat a l’Ajuntament.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Aquesta fundació posa la inversió, construeix, cobra uns lloguers durant uns anys a partir d’uns preus públics que fixem des de l’Ajuntament, per després, d’aquí a uns anys, quan s’ha produït l’amotització d’aquesta inversió a través d’aquest lloguer, que per això són una fundació sense ànim de lucre, la propietat passa a ser de l’Ajuntament.

De moment, l’Ajuntament ha iniciat contactes amb la Fundació Hàbitat3, que aquest 2019 ha recollit el Premi d’Or dels World Habitat Awards a la millor iniciativa innovadora d’habitatge del món. És la primera institució de l’Estat a aconseguir el premi en 34 anys. El consistori no sap si finalment serà l’encarregada d’edificar els pisos que en resultin d’aquest solar, però es mantenen les converses. La iniciativa al carrer Lliberada Ferrarons se suma a altres actuacions que s’estan portant a terme a d’altres espais com el carrer dels Sastres o el Passeig de la Muralla.

x