Més de 60 persones participen a la primera cursa de BTT d’orientació de la Garrotxa

Una cursa d’orientació és una activitat esportiva camp a través i contrarellotge, on el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajuda d’una brúixola. L’associació esportiva Gastant Keks, ha volgut anar més enllà i afegir-hi a més l’incentiu d’anar en bicicleta.

És així com s’ha estrenat la primera cursa de BTT d’orientació de la Garrotxa, una prova que a més forma part del calendari de curses catalanes d’aquesta modalitat.

Alba Trabal, Gastant Keks: La única diferència es que en aquest cas es fa en bicicleta, que no es pot sortir dels camins que és la diferència principal d’una cursa d’orientació convencional. No te res a veure amb una BTT normal, sense orientació, perquè en aquest cas no hi ha senyalitzats els corriols ni per on s’ha de passar, cadascú ha de triar el circuit o la ruta més adient per arribar d’una fita a l’altre.

La recepció l’ha acollit el pavelló d’Argelaguer, on els participants han recollit els seus dorsals i preparat les seves bicicletes. La sortida però, era a uns 800 metres, on es finalment s’han repartit els mapes i cadascú començava la seva cursa a la seva hora assignada. La competició s’ha dividit en 5 circuits d’entre 8 i 31 km pensats per a tots els nivells, tant populars, per nens com per professionals.

Alba Trabal, Gastant Keks: Perquè la gent no es segueixi es fan sortides escalonades. De manera que evitem que dos participants amb el mateix mapa puguin anar un darrera l’altre, per això es fa d’aquesta manera.

La cursa ha transcorregut entre els municipis d’Argelaguer, Tortellà, Sant Jaume de Llierca, Sales de Llierca, Sant Ferriol i Beuda.

Deixa un comentari