Olot Cultura programa més teatre i propostes locals pel 2020

L’últim arquitecte olotí que s’ha col·legiat protagonitza la coberta de l’agenda cultural d’Olot pel primer trimestre de 2020. La imatge és obra de Marc Torra, fotògraf d’arquitectura, que ha volgut donar protagonisme a un edifici emblemàtic com la casa Solà Morales. En el seu interior, l’agenda conté prop de 250 propostes que es podran veure de gener a juny a la ciutat, on el teatre té un paper destacat, amb noms com Mercè Sampietro o Joan Pera però també una aposta pels espectacles alternatius.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura: Aquests espectacles de risc, sorprenents, sortiran del teatre. N’hi haurà que passaran a la biblioteca, al museu i a altres espais de la ciutat.

Una de les novetats destacades de la temporada s’ha programat el 27 de març, Dia Internacional del Teatre; es tracta de la sèrie teatral Dolors. El mateix mes s’estrena La setmana mallorquina, quatre dies on s’han programat arts escèniques de ses illes, amb l’objectiu de fer reflexionar el públic. Tot això sense oblidar el talent de la Garrotxa, que guanya pes a l’agenda.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura:El talent local hi serà. Anna Roca, el Mag Sanyes, el Xavier de Torres, Dolors Rossinyol, Joan Josep Mayans…

Segons el director d’Olot Cultura, Ricard Sargatal, en aquesta agenda no nota de moment la retallada anunciada des de l’equip de govern, que esperen cobrir amb més suport de la Generalitat.

Ricard Sargatal, director Olot Cultura: La Generalitat ens ha confirmat que no només mantindrà la seva aposta a Olot sinó que ens donarà més diners, cosa que podrem ‘amortiguar’ una mica el cop.

Pel que fa a les exposicions destaca Realisme(s) a Catalunya, una col·laboració de diversos museus amb pintures del 1917 al 1936, que portarà obres de Dalí, Picasso o Miró entre d’altres artistes europeus.

Les entrades per a tots els espectacles i concerts de pagament es poden comprar des d’aquest dimarts pels canals habituals: El web d’Olot Cultura, Can Trincheria i la taquilla del Teatre Principal d’Olot.