Educació proposa tancar una línia de P3 de l’Escola Malagrida d’Olot de cares al curs vinent

Els darrers anys, l’Escola Malagrida d’Olot ha observat com el Departament d’Educació pretenia tancar una línia de P3 del seu centre, amb l’afectació que suposaria per al professorat i el manteniment de l’estructura actual de l’equipament. Ara, aquesta voluntat torna a fer-se pública: Educació vol que el Malagrida tingui una línia menys de P3 el curs vinent.

Mariona Camps, Regidora Educació Aj. Olot: Es basen en la demanda dels darrers anys que ha tingut cada escola pública. Per aquest motiu, la línia de P3 que proposen eliminar és la de l’Escola Malagrida.

Per normativa, a cada aula hi hauria d’haver 25 alumnes i, segons els càlculs del Govern, no s’arriba a cobrir l’actual oferta d’Olot, que és de 15 línies amb els nens i nenes que hi ha ara a la ciutat, sumant l’oferta de les escoles públiques i concertades. Segons l’Ajuntament, però, aquesta seria una bona oportunitat per millorar l’educació a la ciutat i mantenir els grups existents.

Mariona Camps, Regidora Educació Aj. Olot: Vam traslladar al Departament d’Educació que la situació ens ofereix una ocasió perfecta per reduir el número de nens per aula. Des de l’equip de govern seguim insistint per aquí.

Consultada per OLOT TELEVISIÓ, l’Associació de Mares i Pares de l’escola Malagrida es mostra decebuda i trista per la decisió del departament. No vol que s’hagi d’arribar a l’extrem de tancar una línia a cap escola pública i comparteix amb el consistori la voluntat de repartir els alumnes d’Olot en les línies que ara hi ha als centres per baixar-ne la ràtio.

La decisió del Departament d’Eduació no és definitiva. Properament hi haurà les preinscripcions a cada centre. Si la demanda que té el Malagrida supera les expectatives, el Govern podria reconsiderar la seva posició tal i com ha passat en les darreres ocasions.