El Consell Comarcal encarrega a l’Ajuntament d’Olot l’execució del projecte ‘La Garrotxa – Espai Cràter’

Un cop concedida la subvenció de 400.000 euros, per part del Pla de Foment, al projecte La Garrotxa – Espai Cràter. Turisme sostenible per a tothom’, arriba el torn de posar en marxa les iniciatives que s’hi inclouen. Es tracta de fins a 20 actuacions que impliquen directament 15 dels 21 municipis de la comarca i, de manera indirecta, al foment del turisme sostenible de tota la comarca. En l’últim ple de l’any, el Consell Comarcal va aprovar el conveni de col·laboració entre la corporació i l’Ajuntament d’Olot, i va encomanar l’execució del mateix.

Maria Vidal, Consellera Comarcal Turisme: El Consell Comarcal el que fa és de receptor d’aquesta subvenció atorgada del Pla de Foment de 400.000 euros i en aquest cas el que es fa és encarregar a l’Ajuntament d’Olot l’execució d’aquesta part de subvenció que li correspon.

El punt de l’ordre del dia va comptar amb l’aprovació de tres dels quatre grups representats.

Miquel Reverter, Portaveu ERC Consell Comarcal: Ens vam queixar en el seu moment del nom d’aquest projecte, evidentment, però sí que ens tiren més totes les altres actuacions.

 

Josep Guix, Portaveu PSC Consell Comarcal: Pensem que aquesta infraestructura de l’Espai Cràter pot donar aquest servei, un servei de qualitat.

A la CUP, la inclusió en el paquet del projecte d’Espai cràter li va generar controvèrsia, ja que no hi comparteix el model. Finalment, va decidir votar-hi en contra.

Lluís Riera, Portaveu CUP Consell Comarcal: Alguns d’ells els hem trobat molt interessants, per exemple l’espai d’acollida de turisme familiar a Tortellà o l’aparcament d’autocaravanes a Sant Joan les Fonts. Entenem que també la mateixa controvèrsia que tenim nosaltres l’hauria de tenir els companys d’Esquerra Republicana en aquest cas.

 

Miquel Reverter, Portaveu ERC Consell Comarcal: Creiem que no som ningú per posar-nos en els projectes, siguin millors o pitjors, encara que considerem que l’Espai Cràter no s’hauria de fer.

La subvenció atorgada pel Pla de Foment cobreix aproximadament la meitat del cost del projecte, que ascendeix a 818.500 euros.