La CUP d’Olot rebutja el possible tancament d’una línia de P3 a l’Escola Malagrida

La CUP a Olot s’ha manifestat sobre el possible tancament d’una línia de P3 a l’Escola Malagrida de cares a l’any vinent. El grup afirma que l’educació pública ha de poder arribar a tothom sota una xarxa finançada amb diners públics, que consideren la millor garantia d’una societat cohesionada.

Lluís Riera, portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot: De cap manera podem acceptar que es tanqui una línia que no ha tingut cap vacant. Per què diem això? La matriculació durant el curs anterior a l’Escola Malagrida és del 100%.

Segons el grup, el Departament d’Ensenyament ha considerat el tancament de la línia de P3 de l’Escola Malagrida a causa de la baixada de la natalitat, fet que la CUP considera inadmissible a una escola on no hi queden places lliures, de la mateixa manera que la resta d’escoles públiques de la ciutat. L’Escola Llar té cinc vacants, el Morrot una, Sant Roc cap, l’escola Bisaroques sis i el Pla de Dalt cap. De les concertades, l’Escola Pia en té 10, el Cor de Maria 13 i el Petit Plançó tres.

Lluís Riera, portaveu de la CUP a l’Ajuntament d’Olot: La nostra proposta seria baixar les ràtios i així augmentaríem la qualitat educativa de la ciutat. Sabem també que el màxim responsable d’aquest tema evidentment és el Departament, però des de la CUP exigim i demanem que l’Ajuntament d’Olot es mulli.

El grup demana la col·laboració de l’equip de govern per tal de frenar la proposta del Departament d’Ensenyament, de la mateixa manera que insta a la comunitat educativa a mobilitzar-se.