Aquest dissabte els veïns d’Argelaguer sortiran a buscar l’Home Escorça

No se sap ben bé d’on ve, però sí que està recollit que s’origina de la mitologia local i que surt el dia 21 de desembre pels carrers d’Argelaguer. És l’Home Escorça, una tradició molt nova que va sorgir l’any passat per tal de recuperar les falles, i és per aquest motiu que els veïns i veïnes iniciaran un recorregut per la vila per tal de poder veure aquest ésser mitològic.

Guillem Ballaz, organitzador: Aquí a Argelaguer corren veus que el 21 és quan se l’ha vist alguna vegada, llavors sortirem amb les falles com vam fer l’any passat i potser surt.

La llegenda diu que sortia durant el canvi de solstici, quan la natura mor amb l’hivern i es deixa de cultivar la terra per passar a caçar. Argelaguer pujarà aquest dissabte amb les falles fins l’ermita del Guilar, per tornar a baixar i iniciar una cercavila pel municipi.

Guillem Ballaz, organitzador: Com que estem fent a prova i error encara no tenim presa la mida i anem fent segons la fusta a veure si crema massa ràpid o massa a poc a poc perquè la gràcia és que duri tot el foc des de l’ermita fins a l’era, però sense haver de carregar amb més llenya de la necessària, perquè pesa molt.

Serà a 2/4 de set de la tarda quan començarà el recorregut des de l’Era, que té prevista l’arribada a les nou del vespre amb tots els fallaires participants i l’Home Escorça.

x