La proposta de pressupost consolidat per al 2020 a Olot puja fins als 38 milions d’euros

L’Ajuntament d’Olot debatrà en ple aquest divendres els comptes proposats per l’equip de govern pel 2020. El pressupost consolidat tindrà un augment del 7% respecte el del curs anterior, arribant als 37 milions 900.000 euros, sobretot gràcies al capítol d’inversions. Els creixements més destacats, segons l’alcalde Pep Berga, responen per una banda a l’àrea de Serveis Socials, que supera el milió 250.000 euros, un 20’32% més destinat a millorar les ajudes; d’altra banda, també ressalta la partida a Educació, d’1 milió 790.000 euros, un 22% més, que respon a actuacions diverses.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Ajustaments a les Escoles Bressol per donar servei al juliol, acabar de consolidar el repartiment d’alumnes en necessitats educatives, o resoldre el monitoratge de la jornada intensiva a les escoles.

El pressupost també destina 460.000 euros a polítiques d’habitatge o 1 milió 74.000 a l’Ocupació i a la Formació. Davant les partides presentades, l’equip de govern desitjaria que algun partit de l’oposició s’abstingués.

Pep Berga, alcalde d’Olot: A mi m’agradaria que algú s’abstingués, perquè és un bon pressupost. T’has d’instal·lar només en què no t’agrada l’Espai Cràter? No es poden reconèixer els esforços que fem en Educació, Serveis Socials, Habitatge…? Són preocupacions que també tenim, i només s’agafen en aquella punta que no els hi agrada.

x