L’olotina Lídia Huete entrena dur per mirar d’aconseguir la mínima per l’europeu absolut en natació

Feia temporades que Lidia Huete lluitava per baixar la barrera del minut a la prova dels 100 papallona en piscina curta. En els passats Campionats d’Espanya de Gijón ho va aconseguir aturant el crono en 59 segons i 66 centèsimes. Un gran resultat que arriba quan menys s’ho esperava.

Lidia Huete, nedadora: Porto molts anys lluitant però no esperava que arribes aquest moment a aquests campionats.

Està Lidia Huete en el millor moment?

Lidia Huete, nedadora: És una pregunta que m’he fet jo mateixa però realment no sabria com respondre, perquè suposadament només porto dos mesos entrenant, per la qual cosa hauria de dir que no és el meu millor moment però veient com han sortit aquests campionats sí que estic en un dels meus millors moments.

El que sí està clar és que el seu entrenador, Diego Méndez, està aconseguint treure el potencial que aquesta nedadora té, amb el poc temps que porten treballant junts. Actualment Huete està immersa a dures sessions d’entrenaments de matí i tarda, combinades amb gimnàs. Sens dubte és el moment d’apretar per seguir rebaixant registres.

Lidia Huete, nedadora: Des que tinc en Diego no te’ls esperes, són molt forts però veient els resultats estic bastant contenta.

I és que la propera meta que es marca Lídia Huete és donar el pas definitiu a l’elit de la natació i aconseguir la mínima pel Campionat d’Europa de Budapest en piscina llarga.

Lidia Huete, nedadora: Hem estat mirant a veure si podem anar millorant encara petites coses i intentar lluitar a veure si podem aconseguir arribar-hi.

Huete ja sap el que és fer 59.66 en piscina curta. El repte ara és més complicat: aconseguir-ho, també, en piscina de 50 metres.