Les actuacions de millora de l’àrea dels Pins de la Vall d’en Bas finalitzaran entre febrer i març del 2020

Les actuacions de millora de l’àrea dels Pins de la Vall d’en Bas ja s’han posat en marxa i està previst que finalitzin durant els mesos de febrer o març de l’any vinent. Es tracta d’uns treballs que ja es van presentar a finals d’aquest estiu i que s’emmarquen en el conveni entre la Diputació de Girona i La Caixa, per tal de preservar els espais d’interès natural del territori.

Rafel Noguer, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona: Per a nosaltres és molt important que les aportacions es facin al propi territori i aquest és un dels exemples claus, l’actuació de millora de les gorgues de l’àrea recreativa d’aquí dels Pins, tal i com és conegut, n’és un exemple molt clar.

Sota un cost de prop de 30.000 euros les actuacions previstes es fonamenten en regular l’ús públic de l’espai i frenar la sobre freqüentació que pateix la zona, sobretot durant els mesos de juliol i agost.

Anna Barnadas, delegada de Medi Ambient Diputació de Girona: Els espais al costat del riu són espais que evidentment porten aquesta sobre freqüentació, però també és veritat que són espais que cal preservar i cal poder compatibilitzar aquests usos.

Les gorgues són un espai de gran valor natural i amb elements paisatgístics i de biodiversitat remarcables, per aquest motiu el consistori considera que és tant important la seva preservació.

Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas: Nosaltres seguim amb la línia educativa, creiem amb això i creiem que a banda de possibles sancions hem de remarcar el discurs educatiu.

De moment es delimitaran les zones d’aparcament a través de bandes de cautxú i llambordes de formigó, s’instal·laran cartells informatius, es traçarà un sol itinerari als gorgs i s’obstaculitzarà el pas per camins alternatius per tal d’evitar el seu ús, també es substituiran les taules de picnic i s’instal·larà un lavabo portàtil ecològic.