L’Orfeó Popular Olotí interpretarà els Pastorets amb música en directe

100 anys de Pastorets a l’Orfeó Popular Olotí amb una representació especial. Enguany el centre interpretarà la ja tradicional obra durant el Nadal, però amb una novetat destacada, i és que s’ha incorporat música en directe a càrrec de l’artsita Joan Naspleda, que ha adaptat les partitures a tres instruments; la flauta travessera, el violí i l’acordió diatònic. El mateix Naspleda juntament amb Adrià Garcia i Pere Pau Ximenis interpretaran les cançons de l’obra amb la col·laboració del Corfeó Ensemble Vocal, la coral de l’Orfeó dirigida per Araceli Godina i el quadre d’actors dirigits per Marta Puig.

Marta Puig, directora Pastorets Orfeó Popular Olotí: Nosaltres sempre pensem que als pastorets hi hem d’afegir cada any una petita cosa, encara que sigui el vestuari, alguna cosa. I aquest any hi fem una gran cosa, així que estem molt contents. Hi ha molta gent que diu que si no hi ha pastorets a l’Orfeó no hi ha Nadal, venen a veure-ho i estem molt contents que així sigui.

Es va representar per primera vegada l’any 1919 al Teatre Principal d’Olot i mica en mica es va anar fent un lloc dins el panorama teatral de la ciutat, de manera que la interpretació de l’Orfeó ja s’ha convertit en una cita assegurada durant els dies de Nadal. Aquest any, la direcció ha considerat la incorporació de la música en directe per reprendre les actuacions que s’havien dut a terme anys enrere. Una experiència renovada que es representarà durant els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre a les set de la tarda.