La segona proposta de pressupost per a Olot el 2020 compta amb 1,3 milions menys que el previst inicialment

La primera diferència dels pressupostos presentats ahir per l’equip de govern d’Olot s’evidencia en el consolidat, de 37,9 milions d’euros, 1 milió 300 mil euros menys que a la proposta presentada a l’octubre, abans que Junts per Catalunya decidís rebaixar del 14 al 4% la puja de l’Impost de Béns Immobles per les queixes veïnals. En la passada proposta, es presentava l’inici d’un Pla de renovació als barris de la ciutat amb una inversió prevista d’un milió 900 mil euros per, entre d’altres coses, actuar en barris construïts fa més de 60 anys. Ara, la inversió prevista és de poc més d’un milió d’euros, si bé la partida en concepte d’habitatge ha estat extreta de la suma final. Aquí, la inversió puja respecte del presentat a l’octubre. Llavors es preveien 375.000 euros per a enderrocs, compra de sol per a futures construccions i ajudes a l’habitatge. Ara, se’n destinen 460.000 euros per al mateix concepte. Es mantenen els 300 mil euros per a la millora dels equipaments educatius, culturals i esportius. A l’Espai Cràter se li destinaran 265.000 euros menys que el que es preveia a l’octubre. De 560.000 euros, es passa a destinar 300.000. L’equip de ho explica per la consecució de noves subvencions que redueixen l’aportació municipal.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Que en aquest pressupost només s’hi hagin de destinar 303 mil euros per a nosaltres és una bona notícia, vol dir que hem estat capaços que totes aquelles subvencions que demanàvem i que no estaven confirmades, s’han anat confirmant al llarg dels mesos.

El capítol d’inversions també descendeix 280.000 euros; de 5’1 milions passa a 4 milions 800 mil euros. La despesa ordinària també serà 700 mil euros més baixa, de 32 a 31,3 milions. Tot i així, es manté la de les partides per a Educació i Serveis socials i el més d’un milió d’euros que es destina a subvencions de les entitats. En la proposta que va avui es porta a aprovació també es manté la previsió d’aportació econòmica per a l’inici de la redacció del projecte de construcció de la piscina municipal coberta.