La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea reuneix una setantena de persones davant l’Ajuntament d’Olot

Una setantena de persones es van manifestar ahir al vespre davant l’Ajuntament d’Olot per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats, en motiu de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que conclou que Junqueras té immunitat parlamentària al ser eurodiputat. El cas també pot aclarir el futur de Puigdemont, Comín i Ponsatí.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea reconeix que Oriol Junqueras era eurodiputat de ple dret des de la proclamació dels resultats de les eleccions del 26 de maig i tenia immunitat parlamentària des d’aquell moment, cinc mesos abans que es dictés sentència del judici del procés. A més, la sentència també afecta indirectament a Carles Puigdemont i Toni Comín, també escollits com a eurodiputats, i Clara Ponsatí, que entraria al Parlament en cas de confirmar-se el Brèxit. Davant aquest fet, una setantena de persones es van concentrar a l’Ajuntament d’Olot per reclamar la llibertat de tots els afectats.

Els protestants també van coincidir en el contrapunt agredolç de la sentència que va tenir lloc durant el dia, i és la inhabilitació de l’actual president de la Generalitat Quim Torra.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Ni els dies de les bones notícies ens el deixen gaudir: el reconeixement de la immunitat de Junqueras coincideix amb la inhabilitació de Quim Torra.”

 

Anna Barnadas, portaveu ERC Aj. Olot: “No poden anar perseguint presidents de la Generalitat. Seguirem persistint en els drets i la llibertat de tothom.”

Durant el dia d’avui s’espera que el Parlament Europeu iniciï els tràmits per acreditar com a eurodiputat a Puigdemont i Comín.

x