L’Ajuntament d’Olot aprova el pressupost del 2020 de 37’8 milions d’euros enmig de les crítiques de l’oposició

El pressupost del 2020 d’Olot, que disposarà de 37’8 milions d’euros, va quedar aprovat divendres només amb els vots de Junts per Catalunya. Per l’equip de govern, els comptes que es portaven a aprovació responien als seus compromisos de reforçar o preservar partides com Educació, Serveis Socials, Habitatge o Entitats.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Satisfets perquè complim amb unes expectatives que ens havíem creat en inversions com en manteniment de serveis.

Però per l’oposició, l’argument del govern no és suficient: Esquerra demana més transparència. Els republicans van denunciar que Junts per Catalunya no va dir en cap moment de la campanya electoral que les seves promeses havien d’anar lligades a un augment dels impostos, un increment aturat per la pressió popular.

Anna Barnadas, Portaveu ERC Olot: Saber que s’havia d’apujar l’IBI o que s’havia de retallar no es va dir enlloc. Les eleccions van passar fa no res, i no van explicar als olotins que si els votaven haurien de pujar els impostos per complir les seves promeses o fer retallades. Els demanem transparència.

La transparència també va ser un dels tocs d’atenció que va fer la CUP a l’equip de govern, al considerar que el pressupost ha de reflectir el cost real de cada actuació.

Lluís Riera, Portaveu CUP Olot: Els pressupostos han de ser per costos: basats en el cost real de cada actuació, per saber quin és el cost total de tots i cada un dels serveis.

Pel PSC, per la seva banda, els números no responen als serveis públics que una ciutat necessita, i demanen reforçar prioritats concretes.

Jaume Mir, Regidor PSC Aj. Olot:  Quan parlem de serveis bàsics estem parlant de neteja viària, manteniment d’edificis, clavegueram, carrers, que fa que tota la infraestructura d’una ciutat funcioni. Pensem que hi ha molts assumptes pendents.

En referència a les crítiques de les retallades en les fires, el regidor de Promoció de la Ciutat Estanis Vayreda va lamentar que els grups polítics no apostessin abans per aquest model.

Estanis Vayreda, Regidor Promoció Ciutat Aj. Olot: Realment em sorprèn que després de 8 anys que m’he hagut de sentir de les fires i firetes, que si el turisme massiu, que si no volem pixapins…això és com la salut, el de les fires: si no les tenim les trobem a faltar.

El ple també va aprovar definitivament les ordenances fiscals, només amb els vots favorables de l’equip de govern, que justifica no incloure les propostes de l’oposició amb la voluntat de treballar-los durant aquest any de cara al 2021.

x