‘No és un vial, és un carrer!’ tanca l’any amb l’acció de protesta ‘Prou de fum, fum, fum, a Olot!’

La plataforma ‘No és un vial, és un carrer!’ ha volgut tancar l’any amb una nova protesta aquest diumenge al migdia. Sota el lema “Prou de fum, fum, fum, a Olot”, un centenar de persones van participar en una marxa des del parc de les Móres fins a la ronda de la Solfa. L’objectiu era denunciar una vegada més els greuges que els provoca la falta de la variant, que consideren un “incompliment” de la Generalitat amb la ciutat.

Ton Torné, ‘No és un vial, és un carrer’!: “Ens trobem que estem suportant un trànsit de mercaderies, perquè ens fan servir de variant d’Olot a dins de la ciutat. Això ens provoca, a part de molèsties i sorolls, ens provoca pudors i contaminació, que s’està començant a mesurar i hi ha algun pic que està començant a indiciar que hi ha un nivell alt de contaminació”.

Al punt final del recorregut, al pont de Bonavista, es va llegir un manifest i tots els manifestants van cantar una versió adaptada de la nadala “Fum, Fum Fum”.

Duaita Prats, autora de la nadala: “El nostre fum no és un fum desitjat. Per tant, ens ha semblat molt adequat adaptar la lletra del ‘Fum, fum, fum’ a la problemàtica que viu tant el nostre barri, com tot Olot”.

El col•lectiu va demanar d’una forma festiva però directa la construcció de la variant Nord d’Olot, i l’aplicació de mesures per restringir la circulació de vehicles.