El ‘Paisatges Encreuats’ arriba al final de la tercera temporada amb un recorregut per l’Alt Urgell i la Cerdanya

El programa ‘Paisatges Encreuats’, que produeix Olot Televisió, arriba aquest dijous al final de la tercera temporada. El paisatge escollit per l’últim capítol és la Solana de Baridà, entre l’Alt Urgell i la Cerdanya. Es podrà veure aquest dijous a les 21.30 i en diferents remissions el cap de setmana (es poden consultar a www.olot.tv). Es tracta d’un entorn natural que encara manté la seva essència rural i ha estat molt poc alterat per les persones. D’aquesta manera es completaran 39 capítols d’un programa que va néixer ara fa un any i mig amb la missió d’explicar les característiques dels paisatges catalans i l’objectiu de fomentar-ne la seva protecció i estima.

La Solana de Baridà és la unitat protagonista de l’últim capítol de la tercera temporada

‘Paisatges Encreuats’ és una iniciativa d’Olot Televisió que es pot veure per tot Catalunya a través de les televisions locals adherides a La Xarxa. El director del programa, Albert Brosa, explica que “vam començar amb la idea inicial d’explicar els paisatges de les comarques de Girona i, finalment, hem anat molt més enllà gràcies a la bona acollida que ha tingut el programa per part de totes les televisions de proximitat”. A cada programa s’explica una unitat del paisatge, que és així com defineix l’Observatori del Paisatge de Catalunya els nostres paisatges. Al país n’hi ha 135 de diferents i el ‘Paisatges Encreuats’ n’explica un cada setmana. L’Observatori és l’organisme que actua d’assessor tècnic al programa.

“Ho fem amb les persones que viuen i en viuen del paisatge. Creiem que és la millor manera per explicar en primera persona les característiques de cada unitat”, explica Albert Brosa. Els convidats que s’entrevisten són persones que estan arrelades al territori, ja siguin pagesos, comerciants, geògrafs, historiadors, veïns, tècnics… Tots ajuden a completar cada paisatge.

Des de fa 39 setmanes el ‘Paisatges Encreuats’ viatja pels diferents paisatges per terra i per aire. De fet una de les principals característiques és que bona part de les imatges de cada capítol estan rodades amb dron. L’Eudald Teixidor és el pilot del programa i l’encarregat de traçar totes les rutes. Una tasca gens fàcil perquè cal tenir molt present el guió de cada capítol per poder captar els millors plans i que puguin explicar allò que està explicat amb paraules. Marc López és l’operador de càmera encarregat de rodar les entrevistes i els recursos d’imatge que completen cada capítol.

“L’Eudald i en Marc són dues persones que han entès a la perfecció el programa i que se l’han fet seu. Això és molt important perquè s’impregnen de cada unitat del paisatge i capten els plans essencials per poder veure el capítol d’una manera única. La feina que fan és vital i és una part de l’èxit del ‘Paisatges Encreuats”, conclou Albert Brosa.

Si no hi ha cap novetat el programa tornarà a la primavera, amb la quarta temporada i nous paisatges. Es poden recuperar tots els capítols a l’OTV a la carta.