El programa de Joves en Pràctiques del Consell Comarcal ofereix la possibilitat d’inserció laboral

L’atur juvenil i les dificultats d’aquests per accedir al mercat laboral és una de les preocupacions comuns entre els joves menors de 30 anys. En el marc del programa de Garantia Juvenil, una iniciativa del Fons Social Europeu per a reduir l’atur juvenil, el Servei d’Ocupació de Catalunya incentiva la contractació en pràctiques de joves amb formació a través del programa Joves en Pràctiques. En el conjunt de la comarca de la Garrotxa, a excepció d’Olot, són dos els joves que formen part d’aquesta iniciativa en la convocatòria d’enguany.

Natalia Krasnopolska, participant del programa Joves en Pràctiques: Tinc un certificat d’auxiliar d’administratiu, que és com un cicle mitjà i les tasques que faig aquí van des de fer fotocòpies, escanejar, fins a tasques més complexes com ajudar a justificar subvencions o ajudar amb les factures.

Aquest programa ofereix un contracte de 6 mesos a jornada completa a joves menors de 30 anys amb titulació universitària, cicles formatius o certificats de professionalitat, amb l’objectiu que puguin adquirir una primera experiència professional relacionada amb els seus estudis.

Sergi Fuentes, participant del programa Joves en Pràctiques: Bàsicament les feines que em fan fer són coses que ja saps fer perquè t’ho han ensenyat al cicle i trobo que està molt bé i em sento molt a gust.

La Natàlia i en Sergi són joves que formen part d’aquesta acció cofinançada pel Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Des del passat mes d’octubre i fins a finals del proper abril estaran desenvolupant tasques d’auxiliar administratiu als ajuntaments de Besalú, Castellfollit de la Roca, Santa Pau i la Vall d’en Bas.

Goretti Blanch, regidora joventut Aj. Besalú: La veritat és que estem molt satisfets, primerament perquè podem ajudar a una persona jove en la inserció laboral, ja sabem que és molt difícil accedir al mercat laboral i després també perquè ens suposa d’una gran ajuda.

Els municipis de la comarca de la Garrotxa que volen participar a aquest programa, poden accedir-hi a través del Consell Comarcal de la Garrotxa, on presenten les sol·licituds tenint en compte les necessitats laborals que volen cobrir.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Pensem que és un programa molt interessant, de fet l’Ajuntament de Santa Pau ja és el tercer any que hi participa amb diferents perfils de joves i pensem que val la pena continuar treballant-hi.

Aquest és un servei més que ofereix el servei de joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, que treballa amb diversos programes per promoure la formació, la mobilitat i la inserció al món laboral dels joves de la comarca.

Aniol Sellabona, conseller joventut Consell Comarcal Garrotxa: Podríem dir que és una mica recíproc, els ajuntaments tenen aquest personal treballant sis mesos que els hi permet desencallar algun projecte que tenen en cartera i també pels joves aquesta primera experiència en el món laboral els hi permet agafar rodatge.