La coreògrafa olotina Eva Durban presenta P9, un projecte de dansa inclusiva

L’Escola de dansa olotina CorArt, dirigida per la coreògrafa Eva Durban va presentar aquest dissabte el projecte P9, on alumnes de l’Escola Joan XXIII  van ballar juntament amb els membres de la companyia en un espectacle al Teatre Principal d’Olot. Es tracta d’un projecte d’arts escèniques d’inclusió social que pretén proporcionar a les persones en una situació de pluridiscapacitat i discapacitat intel·lectual la possibilitat de comunicar-se a través de la dansa.

Eloi Prieto, Companyia Eva Durban: Del que es tracta és això, que tothom estigui integrat, no només de fer alguna cosa per a ells, sinó barrejar adolescents amb professionals, amb gent amb diferents diversitats funcionals físiques i mentals.

Prop d’un total de 30 persones han estat les que han participat al projecte P9, entre ballarins i col·laboradors han fet possible l’estrena del primer espectacle de dansa inclusiva de la comarca, un projecte que ja pretén seguir expandint-se.

Eloi Prieto, Companyia Eva Durban: I de fet la idea és que no acabi aquí això, és una estrena, un primer pas, però si hi ha finançament i interès per tirar-lo endavant el volem portar als voltant de les comarques properes.

Planeta nou es descriu com un espai de contrastos amb l’equilibri entre la terra i l’aigua com a protagonistes cap al descobriment de les emocions, espectacle que ha estat presentat al Teatre Principal d’Olot gràcies a CorArt.