L’alcalde d’Olot no esperarà les Preses i la Vall d’en Bas per obrir el tram de la variant que passa per la ciutat

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, defensa que la variant d’Olot es posi en marxa encara que no estigui resolt el tram de les Preses i la Vall d’en Bas. El batlle assegura que un cop la Generalitat faci públics els estudis informatius i d’impacte ambiental del tram per resoldre de la infraestructura al seu pas per la capital garrotxina, previsiblement al maig de 2020, treballaran perquè les obres comencin tan aviat com sigui possible.

En el moment que la planificació del tram que afecta Olot, que fa de la Canya fins als pisos Garrotxa demanaré a la Generalitat que l’executi immediatament, no tenim ganes d’esperar més.

El batlle d’Olot es referma així en les declaracions que fa uns dies van provocar la reacció dels alcaldes de la Vall d’en Bas i les Preses;  que va pronunciar-se per demanar que els trams s’obrin al mateix temps.  L’alcalde de la capital garrotxina prefereix que es mantingui l’acord entre ajuntaments, però no descarta posar en marxa la variant d’Olot si les obres avancen més ràpidament.

Pep Berga, Alcalde d’Olot: Seria totalment defensable, voldria dir que evitem que tot un trànsit pesant que patim com a ciutat en el centre d’Olot ens el trauriem de sobre. Que no estigui resolt allà no vol dir que no haguem de resoldre l’obra nosaltres. No entenc perquè això crea tanta polèmica i ‘enfadament’.

Després de diversos retards, la previsió és que l’estudi de la infraestructura al seu pas per les Preses i la Vall d’en Bas es faci públic a principis del 2020.