El Pessebre Vivent de Joanetes torna a sorprendre milers de visitants

Sota l’atenta mirada de l’estel de Nadal més gran del món, Joanetes ha tornat a celebrar aquest Nadal i Sant Esteve el seu Pessebre vivent. Amb un total de 43 escenes, que recreen oficis antics i imatges d’inspiració religiosa, és una de les representacions més espectaculars de Catalunya, on hi participa pràcticament tot el poble.

Albert Puigdemont, organització: “Hi ha les escenes tradicionals de sempre, com el ferrer, el fuster, la matança o el picapedrer. Com podeu veure, és molt representatiu. Una de les coses molt importants del pessebre és que és molt viu, vivim intensament els oficis antics de molts anys enrere”.

Tot i conservar la tradició que va néixer fa gairebé 40 anys a la rectoria del poble, l’organització del Pessebre Vivent de Joanetes introdueix canvis cada any, tant en el recorregut, de més d’un quilòmetre, com en la construcció de les escenes.

Albert Puigdemont, organització: “Cada any té novetats, perquè les novetats són totes les cases, les fem i les refem cada any, les construïm de nou. El que pugui visitar el visitant aquest any no veurà res igual que l’any passat. Aquesta és la novetat que tenim aquí a Joanetes al pessebre”. 

Les primeres representacions han atret centenars de visitants a aquest poble de la Vall d’en Bas, que viurà dues representacions més dissabte i diumenge a partir de les sis de la tarda.