Turisme Garrotxa preveu un 90% d’ocupació a la comarca fins al dia de cap d’any

La Garrotxa frega el 90% d’ocupació dels allotjaments turístics des d’avui i fins dijous vinent. De totes maneres, i malgrat els pics registrats durant el pont de la Puríssima i les festes nadalenques, l’acumulat del mes de desembre deixaria una ocupació del 40%.

Cases rurals, pisos turístics, allotjaments o el sector de la restauració: tots ells es preparen per uns dies intensos a la Garrotxa. I és que la ocupació turística que es preveu pels propers dies ronda el ple, a l’espera que es duguin a terme reserves d’última hora.

Maria Vidal, presidenta Turisme Garrotxa: “Estaríem parlant que estem al voltant del 87% d’ocupació, però sempre hi ha demandes d’última hora per venir-se a allotjar a la comarca.”

Les dades, però, reflecteixen que l’alta ocupació van des d’aquest cap de setmana fins dijous vinent. Malgrat els pics dels ponts de la Puríssima i de festes, el total de reserves durant tot el mes és més baix respecte l’oferta disponible.

Maria Vidal, presidenta Turisme Garrotxa: “Sí que és un pic, però a la resta de desembre l’ocupació de mitjana volta el 40%. O sigui que es veu clarament delimitat quan hi ha una festa perllongada respecte tot el període.”

La diferenciació dels pics festius que fa Turisme Garrotxa és per aclarir, segons l’entitat, que la comarca no rep visites de forma massificada.