Centenars de garrotxins participen a les diverses curses de Sant Silvestre

Cap de setmana plagat de Sant Silvestres a la comarca.

Dissabte, Les Planes d’Hostoles i el grup Ticox’s va celebrar una nova edició de la cursa de Sant Silvestre de muntanya, amb uns 160 corredors i una setantena de caminaires, i amb victòries de Jordi Baixés i Anna Puigvert.

Jordi Busquets, Ticox’s: “Estem contents, perquè la gent respon cada any. Va haver-hi un boom de curses de muntanya i nosaltres vam arribar a un límit que ens hem estabilitzat. Normalment sempre som força els mateixos. Estem molt contents que a la gent li encanti i sempre repeteixi”.

A l’altra banda de la comarca, a Montagut, diumenge es va celebrar la tradicional pujada al Cos, en el marc d’una nova edició de la Sant Silvestre, en aquest cas no competitiva i organitzada pel grup Terra Aspra.

Maria Charles, Terra Aspra: En els darrers anys teníem un centenar de persones i aquest any hem estat 187 inscrits, 25 dels quals han anat amb bicicleta i la resta caminant. La majoria són gent del poble o pobles veïns.

Una cursa estrictament popular i festiva, ideal per fer amb amics. I amb l’únic condicionat de passar-s’ho bé tot acomiadant l’any.

Xevi Peracula i Josep Camós, participants: Una manera de fer l’última sortida de l’any amb una bona colla d’amics, que estarem ben entretinguts.

Ben abrigats, en un dia de boira, i que no hi falti el gorro del Pare Noel.

Al mateix temps, a Olot, es va assistir al naixement d’una nova Sant silvestre, la organitzada pel Club Canicross Olot i el Centre Excursionista, amb una vuitantena de participants.

Patrícia Juvé, Club Canicross Olot:  Patrícia Juvé, Club Canicross Olot: “Nosaltres no esperàvem tant la veritat. És tot molt popular i esperàvem 30, 40, com a molt 50 participants. Per això, estem molt contents de tota l’afluència que ha tingut. A més, tanta gent disfressada, perquè fem un concurs de disfresses i no ho pensàvem. Estem molt contents”.

Aquest dimarts a les 4 de la tarda torn per la Sant Silvestre del Club Futbol Sant Roc davant el camp i la Sant Silvestre de Santa Pau, davant l’ajuntament, les últimes abans de menjar-se els raïms.