Alguns garrotxins canviaran d’any a l’entrada de la presó del Puig de les Basses

La situació dels presos independentistes ha empès a l’ANC d’Olot a organitzar de nou un cap d’any diferent. En consonància amb els actes que es viuran a altres centres penitenciaris del país, un grup de garrotxins anirà fins a l’entrada del Puig de les Basses, a Figueres, per fer les dotze campanades.

Allà hi ha empresonats Dolors Bassa i els manifestants Charaf Fadlaoui i Ibrahim Akfir. Els tocs els posarà la campana ‘Llibertat’, de la secció garrotxina de l’Assemblea. És la segona vegada que tindrà lloc aquest acte en motiu del canvi d’any.

Josep Ferrés, ANC Olot: “La Dolors estava esperant que això es repetís; nosaltres no ho sabíem, però companys rapsodes d’Olot van anar al Puig de les Basses a fer un recital de poesia, i ella els va demanar si tornaríem a portar la campana, perquè ella va poder veure i sentir els tocs des de la seva cel·la”

L’encarregada de fer els tocs enguany serà Montse Bassa, germana de Dolors Bassa i actualment integrant del grup republicà al Congrés dels Diputats. L’acte és obert a tothom: l’any passat, una cinquantena de garrotxins es van desplaçar fins al centre del Puig de les Basses per reclamar la llibertat dels presos independentistes.

Deixa un comentari