La primera edició del Torneig del Volcans finalitza amb un balanç positiu

La primera edició del Torneig dels Volcans va finalitzar dissabte a la tarda amb una valoració molt positiva. Una vintena d’equips de l’àrea de Girona i Barcelona van participar en l’esdeveniment organitzat per l’Escola Pia i el Club Bàsquet Olot. L’objectiu, aquest.

Ferran Lucena, organitzador Torneig dels Volcans: L’objectiu d’aquest torneig ha sigut fomentar el bàsquet aquí a Olot, en categories inferiors. Fins ara no s’havia fet res d’equips de bàsquet en l’àmbit de Catalunya aquí a Olot.

El Pavelló d’Esports i el Pavelló Germà Solà de l’Escola Pia van ser les dues seus principals del torneig, que va tenir lloc el 27 i 28 de desembre. El Bàsquet Blanes i l’UNI GEiEG es van proclamar campions en categoria Cadet Masculí i Femení, respectivament, i van guanyar amb una clara superioritat. D’altra banda, el Club Esportiu Palamós i el GEiEG van vèncer en categoria Infantil Masculí i Femení en unes finals que van ser més igualades.

El torneig també va comptar amb la presència de conjunts de primer nivell, com el Joventut de Badalona o l’Uni Girona. El fet més destacat va ser que l’Escola Pia i el Club Bàsquet Olot, els clubs organitzadors, van participar junts en un mateix equip, la Unió Olot.

Jordi Gelis, organitzador Torneig dels Volcans: Jo penso que pot aportar molt, sobretot perquè han competit junts en algunes categories. Ha sigut convivència entre companyes d’equip i convivència entre rivals.

El campionat va acabar amb el repartiment de medalles i guardons. Una experiència que pot aportar molts valors als participants, segons l’organització.