L’Home dels Nassos torna a passejar-se pel centre d’Olot

Si passegeu per Olot i us trobeu un home amb tants dies com li queden a l’any, no us espanteu: és l’Home dels Nassos. Un personatge de la tradició popular que tot repartint caramels, acomiada l’any traient un somriure tant a grans com a petits.

Segons la tradició popular, es diu que el dia 31 de desembre un home que té tants nassos com dies li queden a l’any, es passeja pels carrers de cada ciutat.  Els més petits el busquen, però no tots el saben trobar. S’imaginen un home misteriós, estrafolari, gairebé monstruós i amb una quantitat desorbitada de nassos.

Blai i Carla: 365.

sense adonar-se que realment en queda 1 de dia per acabar l’any i que per tant, només en té 1 de nas.

A Olot l’Home dels Nassos fa ja 6 anys que es passeja pels carrers però buscar-lo ja s’ha convertit en una tradició tant pels més menuts com pels més grans. Una figura creada pel Centre d’Iniciatives Turístiques amb el suport de l’Associació de Comerciants.

Josep Andrés, president del CIT: Crec que és un personatge emblemàtic, sobretot els més menuts ja l’esperen i penso que tot es tracta de fer bullir l’olla, de fer coses, d’ambientar els carrers i els comerços.

Aquest personatge popular, no només s’ha passejat pel centre d’Olot sinó que també es traslladarà a altres barris de la ciutat i es deixarà veure, per exemple, a la cursa de Sant Silvestre de Sant Roc com ja va fer l’any passat.