Els veïns de Besalú escullen millorar la mobilitat al municipi a través dels pressupostos participatius de Besalú 2019

7 són les propostes que s’executaran al llarg de l’any vinent gràcies als pressupostos participatius que ha realitzat l’ajuntament de Besalú aquest 2019, uns pressupostos amb una participació una mica inferior de l’última edició. Entre les propostes guanyadores es troben la incorporació de bandes reductores de velocitat o més passos de vianants.

Ja s’han donat a conèixer les propostes guanyadores dels segons pressupostos participatius de Besalú, que els veïns i veïnes van poder votar fins a principis de desembre.

De les 13 propostes finalistes, són 7 les que s’executaran durant al llarg de l’any vinent.

Goretti Blanch, regidora Aj. Besalú: Aquest any hi havia 13 propostes finalistes. Podem dir que n’han sortit varies de guanyadores degut a que les propostes més votades tenien un cost inferior. Això ens ha permès gaudir de més propostes guanyadores.

Les propostes amb el cost més elevat és la incorporació de més passos de vianants a la Carretera d’Olot amb 30.000 euros, la resta de propostes, com incorporar bandes de reducció de velocitat al Pont de Figueres o augmentar el nombre de papereres no superen els 10.000 euros.

Una de les propostes, segons l’equip de govern, més demandades pel poble era regularitzar els aparcaments 1 i 3. Una proposta que finalment no ha sortit escollida als pressupostos participatius d’enguany però que l’equip de govern tirarà endavant.

Goretti Blanch, regidora Aj. Besalú: S’ha de dir que és una de les propostes que ens preocupa com a equip de govern perquè veiem que és necessari. Cada vegada tenim més turisme a Besalú i d’alguna manera s’ha de regularitzar l’aparcament a la zona municipal. De moment les partides pressupostaries ja estan fetes però no descartem que pugui sortir en algun futur del nostre mandat regularitzar el pàrquing a la zona urbana de Besalú.