Centenars de garrotxins participen en les Sant Silvestres de Sant Roc i Santa Pau per acomiadar el 2019 de la millor manera

Una de les tradicions esportives més populars dels dies entre Nadal i Cap d’Any són les curses dels Nassos, o curses de Sant Silvestre. Les últimes abans de menjar-se els raïms van tenir lloc a Sant Roc, amb motiu la Sant Silvestre del club de futbol del barri i, també, a Santa Pau.

Toni Bosch, president CF Sant Roc: “Fa quatre anys que la fem. És el quart any. 31 de desembre, a les 4 de la tarda, sempre, la Sant Silvestre de Sant Roc. Una cursa de cinc quilòmetres, una cursa molt festiva”.


Més d’un centenar de persones van participar en l’esdeveniment. Enguany, la cursa va presentar novetats i és que l’entitat va oferir un premi a la millor disfressa i al grup més nombrós. D’altra banda, a Santa Pau, era la primera vegada que es feia la Sant Silvestre.

Cristina Ramon, organitzadora: “És el primer cop que es fa. Hem pensat que és una bona tasca per fer el poble. És una cosa popular i per acabar bé l’any”.

El recorregut, circular, també va rondar els cinc quilòmetres i va acabar amb una xocolatada. Més d’una cinquantena de persones es van aplegar davant l’ajuntament del municipi, amb motiu de l’activitat. La mateixa organització es va sorprendre de la participació. Activitats amb un únic objectiu: acabar l’any de la millor manera possible, fent esport i passant-ho bé.