Aquest any a Olot els Reis d’Orient seran guiats per una estrella i tornaran a recórrer el Firal a peu

Les novetats introduïdes a la Cavalcada de Reis d’Olot es mantenen i s’hi afegeixen ajustaments per millorar-les. Els nous trons al Firal petit van recollir bones crítiques i s’hi mantindran.

Per arribar-hi, els Reis i el seu seguici deixaran la carrossa passada la plaça Rector Ferrer, per tornar a recórrer el passeig a peu. D’aquesta manera, tindran prou temps per saludar els nens i nenes, com havien fet fins al 2017.

Marià Clavell, director de la Cavalcada de Reis a Olot: L’any passat, amb la nova ubicació dels trons, havíem decidit fer una petita modificació en el recorregut. No ens va acabar de convéncer i vam creure que era important que els Reis i tota la comitiva seguissin passant pel mig del Firal.

Una altra novetat d’enguany serà l’element que encapçalarà la cavalcada. Enguany s’ha optat perquè sigui una gran estrella que guiarà el camí dels Reis i el seu seguici fins al Firal.

Marià Clavell, director de la Cavalcada de Reis a Olot: Serà la que ajudarà a fer arribar els Reis fins al capdamunt del Firal, al costat dels trons.

Si l’any passat el Carter Reial va actualitzar la seva carrossa, enguany serà el torn dels cuiners, que estrenaran carrossa, amb una cuina nova de trinca.

Altres novetats de l’any passat es mantenen. Les princesses de la comitiva reial compartiran juntament amb els Reis d’Orient la tasca de rebre els infants als trons i recollir les seves cartes. Cada any, el Centre Els Catòlics encarrega el disseny de la carta a un centre educatiu diferent. Aquest any és obra d’una alumna de l’Escola Joan XXIII.

Aquest any el seguici reial ha optat per deixar els seus cavalls a Orient, per no angoixar-los en una cavalcada tan multitudinària com és la d’Olot, que any rere any destaca per la seva magnificència i per la implicació de centenars de voluntaris. Enguany també s’hi podran veure nous patges amb nous fanals il·luminant el camí de la il·lusió.

Com sempre, la comitiva iniciarà el recorregut a la Plaça Clarà a 2/4 de 7 de la tarda i seguirà pels carrers Mulleras, Serra Ginesta i Sant Esteve fins al Firal.