Segueixen creixent les vendes del Tortell de Reis respecte els anys anteriors

Ses Majestats els reis d’Orient estan a punt d’arribar a Olot, preparant-se per repartir els regals i desitjos. Els pastissers i flequeres, ja fa dies que també treballen de valent perquè tothom pugui menjar dilluns el tradicional tortell de Reis.

Es diu que el tortell té el seu origen al segle II abans de crist, durant les saturnals, un període festiu a mitjans del mes de desembre en el qual els esclaus podien passar una setmana de manera ociosa menjant un postre amb mel, fruits secs, dàtils o figues. No va ser fins a l’arribada del cristianisme que es va introduir la fava com a símbol de fertilitat i a qui li tocava rebia prosperitat durant tot l’any. Molts segles després, la reialesa francesa al segle XVIII va popularitzar-lo entre les famílies nobles que enlloc d’una fava desitjaven trobar una moneda d’or. Una costum que la dinastia Borbònica va portar a Espanya.

De tipus de tortells n’hi ha de tota mena, tot i que en aquest cas la innovació i la imaginació no hi tenen cabuda.

Jaume Coma, Forn Jaume: Les classes de tortell que hi ha són de pasta fullada, de crema, de nata o de trufa…però el rei dels tortells és el de brioix amb fruita.

Pel que fa a les vendes, es calcula que enguany seguiran creixent.

Jaume Coma, Forn Jaume: Les vendes s’estan mantenint bastant bé i van a l’alça. S’estan recuperant bastant fort les tradicions antigues per dir-ho així.

Forn Jaume ja ha començat a preparar els centenars de tortells que vendran entre avui i el dia 6.