Els Reis d’Orient arriben a tots els pobles de la Garrotxa en una vintena de cavalcades

Ses Magestats els Reis d’Orient han arribat aquest diumenge al vespre a la Garrotxa preparats per repartir il·lusió a totes les llars de la comarca. Olot Televisió ha ofert en directe la cavalcada d’Olot i ha recollit algunes de les que s’han organitzat als diferents municipis de la Garrotxa. Podeu recuperar el programa especial aquí. A la Vall de Bianya han passat per l’Hostalnou i han rebut les famílies al Centre Cívic del poble, on els nens i nenes els han pogut saludar tot berenant farro amb xocolata. Després s’han dirigit a La Canya.

A Sant Joan les Fonts, Ses Magestats han baixat de la serra de Vivers pel pont Medieval. Desenes de persones han seguit el seu recorregut. El moment més multitudinari ha estat l’adoració al nen Jesús al Monestir Romànic.

Els Reis també han arribat a la Vall d’Hostoles passades les 6 de la tarda. Ho han fet des del barri del Jonquer, per dirigir-se cap a la plaça Major del municipi a través de la carretera principal, on els esperaven desenes de nens i nenes amb els seus fanalets.

Un dels moments més màgics del vespre s’ha viscut a Besalú, on els Reis d’Orient han entrat pel pont medieval enmig de focs artificials. Han recorregut a peu els carrers del casc històric fins a la Plaça Llibertat.

A les Preses, petits i grans s’han aplegat a l’església de Sant Pere per rebre Gaspar, Melcior i Baltasar, que han arribat passades les 7 de la tarda. Els Reis han anat de la Plaça Major fins al Centre Cultural, on han saludat els infants i les famílies presenques.

Prop de les 7 de la tarda també començava la cavalcada a Sant Jaume de Llierca, després d’un castell de focs. La comitiva i els Reis han passat pel carrer Major per saludar tots els veïns i després s’han desplaçat fins a l’església del municipi, on el grup de teatre El Llumí ha recitat un poema relacionat amb la seva arribada. Al Centre Cívic han rebut els nens i nenes que han volgut traslladar-los els seus desitjos.

A la d’en Vall de Bas s’han viscut dues cavalcades, una a Hostalets d’en Bas i l’altra a Sant Esteve, que ha sortit a 2/4 de 7 de la tarda del Parc de l’Estació. En el recorregut fins a la plaça del poble, desenes de nens i nenes han il·luminat el camí amb els seus fanalets.

Després de recollir les claus per entrar a totes les llars de la Garrotxa, els tres Reis han tingut per davant una nit de molta feina per poder complir els destjos de petits i grans.