L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa presenta una nova Sobrecàrrega a Olot basada en la història recent de la monarquia

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa ha presentat aquest dilluns una nova Sobrecàrrega. Fa 22 mesos que l’entitat explica l’actual situació a Catalunya construint reproduccions i versions del quadre de ‘La càrrega’. El treball d’aquest mes es fixa en el rostre del rei Felip VI, construït a partir de petites fotografies que representen la història recent de la monarquia espanyola, i al costat, una postal. Ha estat un treball col·lectiu construït pel conjunt de membres de l’assemblea.

Xavier Roura, membre de l’Assemblea Artistes de la Garrotxa: En el mural es veu el que ha estat la història del Cap de l’Estat dels últims 80 anys, iniciat amb un règim franquista, amb Franco, el pas de Joan Carles I i el rei actual, un règim que continua sent autoritari i el qual denunciem amb aquesta postal que invitem a la gent a enviar aquesta obra a Estrasburg, a la seu dels Drets Humans, per denunciar aquesta situació que s’està vivint al nostre país.

Més d’una cinquantena de persones es van aplegar davant l’Ajuntament per assistir a la presentació de la Sobrecàrrega número 22 i, també, per reivindicar la llibertat dels líders independentistes empresonats i a l’estranger. L’acte va comptar amb un breu parlament de la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Nuri Batallé, el coordinador de l’ANC Olot, Josep Ferrés, i Xavier Roure, membre de l’Assamblea d’Artistes de la Garrotxa.

Nuri Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa: “Ens sembla una Sobrecàrrega molt maca, i a més, amb la possibilitat d’enviar una postal a la Cort Europea de Drets Humans, que està molt bé, demanant la llibertat dels presos polítics i exiliats.

Josep Ferrés, coordinador de l’ANC Olot: “Està clar, i amb aquesta obra queda palès, que neix de la dictadura franquista, que alhora va tenir el suport per triomfar en la Guerra Civil Espanyola, del règim feixista italià i del règim nazi alemany. És una obra que és molt simbòlica i que nosaltres agraïm especialment, perquè és una obra contra l’oblit i contra la desmemòria.

La presentació es va dur a terme en un context marcat per fets polítics recents, com ara, la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i la retirada de la immunitat d’Oriol Junqueres com a eurodiputat per part de la Junta Electoral Central.

L’esdeveniment va prosseguir amb un minut de silenci i el cant dels segadors.