El públic recompensa l’aposta per la música en viu a Els Pastorets de l’Orfeó amb entrades exhaurides a les darreres funcions

Igualment exitosa ha estat aquest any la proposta dels Pastorets de l’Orfeó Popular Olotí, que amb motiu dels 100 anys de representacions van tornar la música en viu a la sarsuela. Les funcions van exhaurir entrades des de la diada de Sant Esteve.

La versió de l’Orfeó Popular Olotí de Els Pastorets d’Olot, que aposta per mantenir l’essència popular de la sarsuela pastoral, s’ha vist completada aquest 2019 amb la música en viu a càrrec de Joan Naspleda, Pere Pau Ximenis i Adrià Garcia, membres del grup Brunzit. El violí, la flauta travessera, l’acordió diatònic i el reforç coral del Corfeó Ensemble Vocal han conferit a l’espectacle una qualitat que s’ha vist corresposta al pati de butaques. Si les funcions del cap de setmana abans de Nadal van registrar una bona entrada, la de Sant Esteve i el cap de setmana posterior han gaudit de ple absolut.

Marta Puig, directora de Els Pastorets de l’Orfeó: Tothom ha sortit molt content i nosaltres estem molt contents també. Fa molts anys ja es feien Els Pastorets amb música en directe però ara també ja fa molts anys també que no es feien. I la veritat es que ha guanyat molt. A més, tenim el cor de l’Orfeó que ho fa molt bé. És del que estem més orgullosos. Fer 100 anys d’una comèdia és molt difícil, va haver-hi una guerra, una aturada…100 anys de la mateixa comèdia penso que és una cosa molt bonica i molt important.

Amb motiu del centenari de representacions impulsades des de l’Orfeó, Olot Televisió va enregistrar una funció que es va poder veure el dia de Sant Esteve, jornada tradicional per gaudir de Els Pastorets, a les televisions catalanes de proximitat a través de la Xarxa Audiovisual Local. A la Televisió de la Garrotxa es va poder veure el 30 de desembre i els primers dies del 2020. Poden recuperar-lo a la secció de programes especials del servei OTV a la carta, al web d’Olot Televisió.