Melcior, Gaspar i Baltasar es passegen pel Firal d’Olot durant la cavalcada

Melcior, Gaspar i Baltasar van baixar de les seves carrosses per caminar a peu pel firal durant la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient diumenge pels carrers d’Olot. Amb aquestes cares d’il·lusió es vivia un dels esdeveniments més esperats i especials del Nadal pels més menuts. Una cavalcada, que Olot Televisió va emetre en directe i que es pot recuperar a la carta aquí.

La nit del 5 de gener és una de les nits de l’any més màgiques. I es que Ses Majestats els Reis d’Orient, els patges reials i tot el seu seguici, arriben a la ciutat. Diumenge, els nervis i la il·lusió eren palpables en l’ambient abans fins i tot de veure les elegants carrosses.

Així doncs, acompanyats de tota la comitiva que durant els dies previs va estar allotjada al campament reial de la Plaça Clarà, Melcior, Gaspar i Baltasar van passejar-se pel mig d’Olot saludant als més petits i repartint caramels en senyal d’agraïment per esperar la seva arribada.

La cavalcada d’Olot per olotins i olotines és especial, però també s’hi ha convertit per centenars de persones vingudes d’arreu que van acostar-se fins a la capital garrotxina per no perdre-se-la.

David López: Venim molt sovint aquí a Olot, ens haviem parlat que estava molt bé. Venim de Roda de Ter, tenim uns quilòmetres i venim perquè ens agrada.

Enguany s’han incorporat diverses novetats, una d’elles és l’estrella d’Orient que va presidir la cavalcada i va guiar a Ses Majestats fins al Firal on també com a novetat van baixar de les seves carrosses per seguir caminant fins als seus trons i poder així saludar a tots els nens i nenes de més a prop, uns menuts emocionats entre llums de tots colors i els tradicionals fanalets. Una fanalets que, de vegades, porten molta feina.

Nina: Primer vaig fer una rodona, vaig enganxar cotó, vaig fer les estrelles amb purpurina i vaig ficar al núvol purpurina i cotó de colors.

L’entrant de la nit més especial de l’any, on als més menuts se’ls omplen els ulls de màgia i els més grans tornem a ser petits almenys per una nit.

x