Els actors turístics veuen l’Espai Cràter com una oportunitat si és capaç d’aconseguir certs objectius

Agrupats a la taula de debat del programa ‘Pros i Contres’ d’OLOT TELEVISIÓ, responsables tècnics, comercials i turístics coincideixen a veure l’Espai cràter com una oportunitat de comptar amb un nou pol d’atracció des de la capital de la comarca. La gerent de Turisme Garrotxa, Turina Serra, creu que pot encaixar en l’estratègia comarcal comuna si segueix criteris de sostenibilitat i aconsegueix esdevenir útil i atraient per a la pròpia població.

Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa: Si veuen que és interessant per als seus fills, per a les escoles locals, per a les escoles de fora. […] Si l’Espai Cràter acaba tenint tots aquests components, encaixa perfectament en l’estratègia de comarca.

El president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, Gerard Xifra, creu que l’Espai Cràter pot ser una oportunitat perquè Olot exerceixi una capitalitat turística des d’on distribuir els fluxes de visitants.

Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Hem de ser conscients que Olot ha de ser l’espai llançadera per repartir la gent a la comarca.

El president de l’Associació de Comerciants, Jordi Rovira, també parla d’oportunitat, sempre i quan se sàpiga redirigir els visitants també fins al centre de la ciutat.

Jordi Rovira, president de l’Associació de Comerciants d’Olot: Crec que és una oportunitat que no podem deixar perdre perquè si la deixem perdre probablement no tindrem mai més cap com aquesta. S’ha de redirigir aquesta gent cap al centre de la ciutat. Aquest és un dels aspectes que els comerciants voldríem veure, realment com podem canalitzar la gent que ve a Olot.

Jordi de San Eugenio, premi de Doctorat per la Universitat Pompeu Fabra amb una tesi que analitza la transformació de territoris en marques, creu que l’equipament pot ser encertat si aconsegueix donar continuïtat al patrimoni natural de la comarca.

Jordi de San Eugenio, doctor en Marques de Territori i professor de la UVic: Fent honor al turisme del qual es fa bandera i a més a més [la Garrotxa] és referent. Es tracta de posar en valor aquest fluxe de fora cap a dins, vol dir de comarca cap a capital de comarca, amb un relat que sigui capaç d’explicar i de trenar tot això.

Els diferents actors a debat consideren interessant aprofundir en la vessant pedagògica del projecte. El concurs per a la construcció de l’equipament està a punt de resoldre’s amb la voluntat que estigui en funcionament durant el primer semestre de l’any vinent.

El debat es pot veure de manera íntegra al programa Pros i Contres d’Olot Televisió aquest dimecres a les 21.30 i a través de l’OTV a la carta.