‘El cançoner de Can Ventura’ recupera una trentena de peces de tradició oral de les membres d’aquesta casa de Sant Feliu de Pallerols

Una trentena de cançons de tradició oral de Sant Feliu de Pallerols són les que conformen ‘El cançoner de Can Ventura’, un llibre fet per Josep García i Pep Vila i que es basa en una recopilació i enregistrament que daten de l’any 1995, a càrrec del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa a la casa de tres germanes: la Carme, l’Anna i la Narcisa Rovira i Casademont, de Can Ventura.

Josep Garcia, coautor del llibre: Recordo que era l’any 95 que 3 balladors de l’Esbart Marboleny, en Marc Valls, la Sandra Porta i la Núria Ric, que em van presentar a Can ventura, i partir d’aquí vam enregistrar les cançons amb 4 tardes,l i aquestes cançons havien quedat adormits l nostre arxiu. I una mica el nostre objectiu és que aquesta recerca que vam fer torni d’alguna manera o altra al poble.

A banda de les cançons de Can Ventura, el llibre conté un apèndix amb altres peces, troballes fetes des de finals del segle XIX i fins els nostres dies, que també formen part de la tradició oral d’aquest municipi garrotxí.