Uns lladres roben la imatge del Sagrat Cor de Maria de Sant Francesc però els enxampen després d’haver-la posat a la venda per Internet

L’ermita de Sant Francesc ha viscut aquest desembre una història rocambolesca amb final feliç. La imatge del Sagrat Cor de Maria va desaparèixer. Uns lladres la van robar i la van posar a la  venda per Internet, fet que els va delatar, van ser enxampats, i es va poder recuperar, així, la imatge.

Carles Macies, Amics St. Esteve i el Tura i responsable de l’ermita de Sant Francesc: El primer pensament que vam fer va ser que algú havia fet alguna gamberrada, i la vam venir a buscar, per aquí a les bardisses i tal, però llavors de seguida vam saber que estava posada a la venda a Internet.

La del Sagrat Cor de Maria és una de les imatges que es van col·locar a l’ermita un cop acabada la Guerra Civil, quan va ser arreglada, i tot i que pot ser no es caracteritza per tenir un alt valor econòmic, sí que té un valor sentimental per aquelles persones que s’estimen Sant Francesc i la seva ermita.

Carles Macies, Amics St. Esteve i el Tura i responsable de l’ermita de Sant Francesc: Nosaltres mai l’hem valorat com un valor econòmic, sinó per un valor sentimental per la gent del barri i la gent que ens estimem l’ermita de Sant Francesc.

El que sí va tenir un cost econòmic va ser la instal·lació d’una nova porta d’entrada a l’ermita. Un cop l’edifici tornava a estar més o menys segur, perquè segur no hi ha res, s’hi va retornar la imatge. Segurament el miracle més gran va ser que els lladres no la trenquessin quan van saltar el mur per escapar del furt.

L’anècdota d’aquest succés, però, la protagonitzen 3 euros trobats a la caixa d’almoines. Segons Macies, l’últim dia que es va obrir l’ermita n’hi havia només un i el dia que van pujar a veure què havien robat se n’hi van trobar 3. Dos euros que molt probablement deuria posar algun visitant, que es devia trobar la porta oberta, o millor dit: forçada. El cas és que la imatge del Sagrat Cor de Maria ja torna a descansar tranquil·la.

Deixa un comentari