L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia una campanya sobre l’ús abusiu dels protectors d’estómac

Amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre l’excés en el consum de medicaments sense prescripció mèdica, l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha engegat una campanya al voltant dels protectors d’estómac, fàrmacs que poden tenir conseqüències adverses greus si no se’n fa un ús responsable.

El centre alerta sobre la creixent utilització d’aquests fàrmacs i les conseqüències a nivell de salut que poden generar. De moment, la iniciativa s’ha posat en marxa a les àrees bàsiques de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas, amb la col·laboració de diverses farmàcies garrotxines.

Glòria Bassets, directora d’Atenció Primària de la Fundació Hospital d’Olot: Per això en diem els mal anomenats protectors, perquè amb aquesta paraula sembla gairebé un fàrmac màgic i molt segur, i de medicaments segurs no n’hi ha cap. Els medicaments han d’estar adaptats a l’individu. Aleshores el que busquem és que la gent entengui per a què serveixen aquests medicaments i les condicions o indicacions que s’han de prendre.

El personal mèdic adverteix que aquest tipus de medicaments poden generar efectes adversos i només és precís prendre’ls sota prescripció d’un professional de la salut, de la mateixa manera que no es poden deixar de consumir de sobte.

Glòria Bassets, directora d’Atenció Primària de la Fundació Hospital d’Olot: Igual que no s’han de començar a prendre de manera autònoma o perquè un decideix que li pot anar bé aquest protector, de la mateixa manera animo que ningú el deixi perquè normalment tindrà molt mal estar.

Durant la mateixa campanya el centre també ofereix diversos consells per prevenir la cremor d’estómac o les molèsties gàstriques i no haver de recórrer als protectors, ja que més del 57% de les persones de més de 65 anys de la comarca en prenen, una xifra que alerta sobre el seu ús abusiu. L’hospital d’Olot pretén engegar més endavant una altra campanya sobre els hipnòtics i ansiolítics i intentar frenar-ne també l’excés en el seu consum.