Una quinzena de futbolistes d’arreu del món participen al campus Barcelona Football Tryout

Un any més la Garrotxa ha tornat a acollir el Barcelona Football Tryout, un campus de futbol obert a jugadors d’arreu del món. Enguany han estat 18 els participants, de nacionalitats tant diverses com Argentina, Colòmbia, Brasil, Mauritània, Cap Verd i Marroc, entre d’altres.

Marc Serramitja, responsable del Barcelona Football Tryout: L’objectiu principal és que puguin tenir l’oportunitat de venir a Espanya i gaudir de cinc dies d’un ‘stage’ professional, que es trobin les condicions ideals per jugar, per deixar-se veure i també per passar-s’ho bé, conéixer jugadors d’altres cultures i el futbol estatal.

Moulaye, participant: Jo vinc de Mauritània, i espero que amb aquesta experiència pugui esdevenir un jugador preofessional.

El Barcelona Football Tryout, és per a molts d’aquests joves, una oportunitat per donar-se a conèixer i una possibilitat d’acabar jugant en un club espanyol o introduir-se al futbol professional, com és el cas d’en Santiago, que juga a la que seria segona divisió B argentina.

Santiago Brally, participant: Gran privilegi poder estar aquí, és una experiència molt bonica no simplement per jugar al futbol sinó per conèixer gent d’altres cultures i d’altres regions.

El campus també permet diferenciar diversos estils de joc i maneres d’entendre el futbol.

Santiago Brally, participant: És un futbol molt diferent, molt físic, molt correr, molt gimnàs. Això és un futbol més de toc ràpid que t’obliga a pensar el doble del que ho fem allà al nostre país.

Enguany el Barcelona Football Tryout arribava a la tercera edició.